Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik - czy zbiliżają się już święta ?

Piernik na świątecznym stole nieodzowny atrybut świąt Bożego Narodzenia.

                    Piernik świąteczny

 

Piernik - czy zbiliżają się już święta ?

 

                                        Składniki :

   125 ml oleju roślinnego,
    1
szklanka  cukru,
    500 ml kefiru naturalnego,
    3
szklanki  mąki pszennej,
    1 łyżeczka sody oczyszczonej Prymat,
    2 łyżki kakao,
    1 Przyprawa do piernika Prymat,
    100 g rodzynek
    100 g orzechów drobno posiekanych

 


Olej mieszamy z cukrem i kefirem.

Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i kakao.

Miksujemy.

Dosypujemy przyprawę do pierników Prymat oraz rodzynki oprószone mąką i  orzechy .

Dobrze wyrobione ciasto wylewamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tarta Prymat.

Pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanego do 175* C

 


 

 


DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak