Paszteciki z niespodzianką

Opublikowano: 26.11.2012
Autor: IZABELA29
Paszteciki z niespodzianką
Paszteciki wykonane z mięsa wieprzowego z dodatkiem króliczych podrobów idealnie sprawdzają się przy każdej okazji.

 

        Paszteciki z niespodzianką

 

 

       Paszteciki z niespodzianką

 

SKŁADNIKI:

500 g łopatki wieprzowej,
    300 g mięsa drobiowego z rosołu,
    400 g wątróbki z  królicza,
    2 cebule
    4 marchewki,

 
   2 korzenie  pietruszki
    500 g pieczarek
    2 jajka,
    1 szklanki  bułki  tartej PRYMAT,
    1 szklanka mleka,
    pieprz czarny PRYMAT do smaku,
    Kucharek do smaku,
    czosnek granulowany PRYMAT,
    100 g margaryny,
    papryka,
    natka pietruszki do ozdoby

 

SPOSÓB WYKONANIA:


Łopatkę kroimy na małe kawałki i razem z obranymi pieczarkami , marchewką i pietruszką wcześniej umytą i obraną gotujemy do miękkości.
Po ugotowaniu odcedzamy wszystko na
druszlaku, a nastepnie mięso i marchewki oraz pietruszke miksujemy za pomoca blendera z przystawką .

        Paszteciki z niespodzianką

Ugotowane razem z mięsem pieczarki odkładamy na bok i studzimy. Zmiksowane mięso z łopatki wrzucamy do miski.

Następnie ugotowane mięso z rosołu obieramy od kości i również miksujemy.

Watróbkę z królika kroimy na mniejsze kawałki.
Cebule kroimy w pióra, podsmażamy na 100 g margaryny.
Dodajemy do cebuli
watróbkę i smażymy do miękkości.
Watróbkę studzimy a następnie miksujemy.

       Paszteciki z niespodzianką

Dodajemy do reszty składników.
Wbijamy jajka i namoczoną bułkę tartą.

       Paszteciki z niespodzianką

Doprawiamy do smaku pieprzem , czosnkiem granulowanym i Kucharkiem.

Forme do muffinek smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą .
Do każdego "dołka" wkładamy 1 łyżkę masy.

         Paszteciki z niespodzianką


Po środku każdego wkładamy kapeluszem do dołu pieczarki.
Przykrywamy pieczarki masą mięsną tak by była równa z brzegiem blaszki.

           Paszteciki z niespodzianką

Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy 25 minut. Do piekarnika na dolna półkę wkładamy emaliowany garnek z zimną wodą .

Po upieczeniu wyjmujemy z formy dopiero po przestudzeniu. Dekorujemy plastrami papryki i listkami natki pietruszki.

 

        Paszteciki z niespodzianką

prymat