Panna cotta z białą czekoladą

Opublikowano: 31.01.2013
Autor: Russkaya
Panna cotta z białą czekoladą
Znany i (niestety) kaloryczny deser :) Ale za to jaki pyszny!

Panna cotta z białą czekoladą


Składniki:

300ml śmietanki

180ml mleka

150g białej czekolady

30g cukru

2 łyżeczki żelatyny

3 łyżki gorącej wody


Wymieszać mleko, kremówkę,czekoladę i cukier w garnuszku i delikatnie podgrzewać do rozpuszczenia się czekolady.

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, wlać do ciepłej mieszanki mlecznej i wymieszać. Rozlać do natłuszczonych foremek i ostudzić. Włożyć do lodówki by stężała.

Delikatnie wyjąć z foremek na talerzyki. Można pomóc sobie, zanurzając foremki na kilka sekund w gorącej wodzie.

Smacznego :)

prymat