Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy Wiedźmy (na Halloween)

Jak dla mnie to one wcale nie są straszne tylko... urocze ;)

Paluchy Wiedźmy (na Halloween)


Składniki:

225 g miękkiego masła

3/4szkl pudru

1 jajko

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

2 i 2/3 szkl mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka soli

połówki migdałów jako paznokcie


Wszystkie składniki zmiksować razem i zagnieść, a następnie schłodzić przez 30 minut. Ciasto dzielić na małe kawałki, z każdego toczyć wałeczki i formować palce. W każdy wtykać połówkę obranego migdała :)

Piec około 10 min w temp. 200 o

Koncówki można umaczać w dżemie wiśniowym :)

Smacznego :)

Sylwester Grzeszczyk 18.09.2014 00:52
Czaderskie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak