Ciasto pachnące cynamonem i imbirem.
150 g margaryny,
3/4 szklanki cukru pudru
3 jajka,
1 1/2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka orzechów włoskich,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 łyżeczki cynamonu Prymat,
1/2 łyżeczki imbiru mielonego Prymat
Orzechy włoskie rozdrabniamy za pomocą blendera z pojemnikiem.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.
Dodajemy po pół łyżeczki cynamonu i imbiru.
Jajka miksujemy z cukrem pudrem.
Dodajemy ropuszczoną i przestudzoną margarynę . Dodajemy mąkę z dodatkami, miksujemy.
Pod koniec dosypujemy rozdrobnione orzechy. Miksujemy.
Ciasto przelewamy do formy keksówki i pieczemy w temp 180 stopni C przez 50 - 55 minut.
Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy już jest gotowe. Pyszne pachnące świętami ciasto.
A to bombka zrobiona razem z Mikołajem na konkurs.