Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsiane z bakaliami

"CHUDNIEMY SMACZNIE!" cz.28 Ciasteczka. Małe, niesamowicie chrupiące i uzależniające. W kategorii "OWSIANE" te zajmują zdecydowanie pierwsze miejsce. I nie sądzę, by prędko straciły swą pozycję, bo są idealne. A Wy lubicie owsiane ciasteczka? Ja za nimi wręcz przepadam! A jak mają w sobie mnóstwo pyszności to już całkiem można dla nich stracić głowę :-) Te mają słonecznik, i żurawinę, i rodzynki...mmm wszystko to, co najlepsze! Tylko powiem Wam szczerze, że nie ma sensu robić ich z pojedynczej porcji. Ja zrobiłam i zjadłam je praktycznie sama, bo tak mi posmakowały. Lepiej zrobić podwójnie i cieszyć się nimi przez dwa dni :D

Owsiane z bakaliami


Składniki (ok 30 sztuk)

  • szklanka płatków owsianych
  • 1/4 szklanki otrębów owsianych
  • 150g masła
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 50g rodzynek
  • 50g suszonej żurawiny
  • 100g słonecznika
  • ew. szczypta proszku do pieczenia (ja nie dałam)

 

Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy wymieszane ze sobą składniki suche, a następnie bakalie. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciasteczka uformowane w małe kulki, spłaszczamy je ręką.

Pieczemy w temp 180st około 15-20 minut.

Smacznego :-)

 

Owsiane z bakaliami


Owsiane z bakaliami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak