OCET JABŁKOWY

Opublikowano: 05.11.2012
Autor: sara1
OCET JABŁKOWY
Skórki z kilku jabłek włożyć do słoika,zalać ok.dwie szklanki przegotowanej chłodnej wody z cukrem(1 łyżka cukru na 1 szklankę wody).Słoik przykryć gazą i postawić w ciepłe miejsce.Po dwóch tygodniach ocet przecedzić do butelki i zamknąć.

   OCET JABŁKOWY usuwa toksyny i odkwasza organizm.Pobudza wydzielanie soków żołądkowych,pomaga też spalać tłuszcz.Działa odmładzająco.
   Można skrapiać nim sałatki,dodawać do sosów i marynat.
W odchudzaniu: 2 łyżki octu wymieszać z 1 szklanką wody i pij 3 razy dziennie przed posiłkami.
   Na ból gardła: 1 łyżkę octu zmieszać z 1 szklanką ciepłej wody i takim roztworem płucz gardło 3-4 razy w ciągu dnia po kilka minut.
    Na wzdęcia: wymieszać 2 łyżeczki octu z 1 łyżeczką miodu i 1 szklanką wody.Pić małymi łyczkami. 

prymat