Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 90g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- duuuża łyżka błonnika kakaowego
- ciut soli
- 2 jajka
- szklanka mleka
- 100ml oleju
- 2-3 łodygi rabarbaru
Kruszonka:
- 50 g mąki pszennej
- 2 łyżki cukru
- 30 g masła
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, błonnikiem, cukrem i solą. W drugiej misce połączyć jajka, mleko i olej. Rabarbar pokroić na małe kawałki.
Z podanych składników przygotować kruszonkę.
Suche składniki wsypać do mokrych, dodać rabarbar i wymieszać tylko tyle, żeby się wszystko połączyło.
Nałożyć ciasto do foremek na muffinki i posypać kruszonką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C i piec ok. 20-30 minut.
Smacznego :)