Cudowny smak lata!
Składniki:
- 200g miękkiego masła (NIE margaryny!)
- 4 jajka
- 160g cukru
- 200g mąki
- szczypta soli
- opakowanie budyniu śmietankowego (bez cukru)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- rabarbar (3 duże łodygi)
Niewielką formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia (równie dobrze możemy go nie używać, tylko posmarować formę margaryną i posypać ją mąką).
Mąkę mieszamy z budyniem, proszkiem i solą.
Piekarnik nagrzewamy do 175st.
Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Wbijamy po jednym jajku, cały czas miksując. Wsypujemy mąkę wymieszaną z resztą suchych składników i mieszamy.
Ciasto wykładamy do formy i posypujemy kawałeczkami rabarbaru.
Pieczemy w temp 175stopni około 45 minut.
Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!