Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślane ciasto ucierane z rabarbarem

Cudowny smak lata!

Maślane ciasto ucierane z rabarbarem


Składniki:

  • 200g miękkiego masła (NIE margaryny!)
  • 4 jajka
  • 160g cukru
  • 200g mąki
  • szczypta soli
  • opakowanie budyniu śmietankowego (bez cukru)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • rabarbar (3 duże łodygi)

 

Niewielką formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia (równie dobrze możemy go nie używać, tylko posmarować formę margaryną i posypać ją mąką).

Mąkę mieszamy z budyniem, proszkiem i solą.

Piekarnik nagrzewamy do 175st.

Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.

Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Wbijamy po jednym jajku, cały czas miksując. Wsypujemy mąkę wymieszaną z resztą suchych składników i mieszamy.

Ciasto wykładamy do formy i posypujemy kawałeczkami rabarbaru.

Pieczemy w temp 175stopni około 45 minut.

Posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak