Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody jagodowe "na inaczej"

Dlaczego "na inaczej"? Ano dlatego, że nie zawierają w sobie ani grama zwykłego mleka i zwykłej śmietanki. Za to zrobione są na mleku ryżowym i śmietanie sojowej :-)

Lody jagodowe


Składniki:

  • szklanka mleka ryżowego
  • opakowanie śmietany sojowej (200ml)
  • 1/2 szklanki dżemu jagodowego
  • garść jagód zamrożonych
  • ewentualnie cukier puder do smaku (ja dodałam tylko łyżkę, bo miałam słodki dżem)

 

Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, śmietankę, przekładamy dżem i miksujemy aż do połączenia się składników. Dosładzamy wedle uznania. Wrzucamy zamrożone jagody i wstawiamy masę do zamrażarki. Wyjmujemy ją co godzinę, by przemieszać. Zapobiegnie to tworzeniu się kryształków. Ja masę rozlałam do salaterek i zamroziłam.

Smacznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak