Kurczak w keczupie
Opublikowano: 25.03.2013

Smaczne kawałki mięska delikatnie otulone w sosiku z dodatkiem keczupu.
Moje dzieci bardzo je polubiły i mam nadzieję ,że Wam także posmakuje.
Kurczak w keczupie
- Składniki:
- 4 filety z kurczaka,
- 2 cebule
- 5 łyżek keczupu
- 2 szczypty soli
- 3 łyżki koperku
- 125 ml wody,
- 3 łyżki oleju rzepakowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Filet z kurczaka lekko rozbijamy prószymy solą .
Cebule pokrojoną ,podsmażamy na oleju ,
Wkładamy filety i dusimy z cebulką przez chwile
.Dodajemy keczup pikantny i pół szklanki wody przegotowanej.
Cebule pokrojoną ,podsmażamy na oleju ,
Wkładamy filety i dusimy z cebulką przez chwile
.Dodajemy keczup pikantny i pół szklanki wody przegotowanej.
Dusimy pod przykryciem 15 minut .
Na koniec dodajemy posiekany koper.
Podajemy z ziemniakami .