Kulki ziemniaczane z zielonym curry i rukolą
Składniki:
- 5-6 ugotowanych ziemniaków
- garść rukoli Fit&Easy
- 2 łyżeczki pasty curry zielonej
- kilka plasterków żółtego sera
- łyżka błonnika owsianego(ewentualnie mąki)
- panierka (użyłam takiej gotowej, do kurczaka)
- jajko do obtaczania
Wystudzone ziemniaki ubijamy tak, żeby nie było zbyt dużych grudek.
Dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki ser, poszatkowaną rukolę, pastę curry, błonnik i zagniatamy wszystko razem. Jeśli masa nie będzie chciała się kleić, wtedy dodajemy do niej 1/2 surowego jajka i ponownie zagniatamy.
Formujemy małe kuleczki.
Obtaczamy je w rozkłóconym jajku i panierce.
Smażymy w głębokim oleju, aż nabiorą ładnego koloru.
Podajemy z surówką.
Smacznego :)