Kulki czekoladowe w posypce kokosowej
Składniki:
100 g margaryny miękkiej,
100 g cukru pudru,
120 g wiórek kokosowych białych,
300 g czekolady białej,
3 łyżki soku z cytryny,
wiórka kokosowe pomarańczowe,
wiórka kokosowe różowe,
orzeszki w czekoladzie
Miękką margarynę ucieramy z cukrem pudrem.
Twardą czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Dodajemy do margaryny.
Dosypujemy białe wiórka kokosowe ,dolewamy sok z cytryny i dokładnie ze sobą łączymy.
Maczanymi w wodzie rękami kształtujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Do środka masy wsadzamy orzeszka w czekoladzie. Obtaczamy w kolorowych wiórkach.
Odstawiamy na 30 minut do lodówki do schłodzenia.
Te 30 minut dla dzieci jest jak wieczność.
Potem mogą zajadać się nimi do woli.
Z tego względu, że kulki są bardzo słodkie za wiele ich na raz niezjedzą. Jedyne pocieszenie dla rodziców.
Jedna ze znajomych stwierdziła ,że wygladają jak lody. Może miała racje.