Kulki czekoladowe w posypce kokosowej

Opublikowano: 30.11.2012
Autor: IZABELA29
Kulki czekoladowe w posypce kokosowej
Teraz coś słodkiego i dla dzieci i dla dorosłych. Kulki czekoladowe w posypce kokosowej. Pyszne.Zróbcie i przekonajcie się sami,że szybciej znikają z talerza niż się je robi.

       Kulki czekoladowe w posypce kokosowej

 


    Kulki czekoladowe w posypce kokosowej


Składniki:

100 g margaryny miękkiej,
    100 g cukru pudru,
    120 g wiórek kokosowych białych,
    300 g czekolady białej,
    3 łyżki soku z cytryny,
    wiórka kokosowe pomarańczowe,
    wiórka kokosowe różowe,
    orzeszki w czekoladzie


Miękką margarynę ucieramy z cukrem pudrem.

Twardą czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Dodajemy do margaryny.

Dosypujemy białe wiórka kokosowe ,dolewamy sok z cytryny i dokładnie ze sobą łączymy.

Maczanymi w wodzie rękami kształtujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

Do środka masy wsadzamy   orzeszka w czekoladzie. Obtaczamy w kolorowych wiórkach.

Odstawiamy na 30 minut do lodówki do schłodzenia.

 


Kulki czekoladowe w posypce kokosowej  

Te 30 minut dla dzieci jest jak wieczność.

Potem mogą zajadać się nimi do woli.

Z tego względu, że kulki są bardzo słodkie za wiele ich na raz niezjedzą. Jedyne pocieszenie dla rodziców.

 

Kulki czekoladowe w posypce kokosowej

Jedna ze znajomych stwierdziła ,że wygladają jak lody. Może miała racje.

prymat