Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche Rybki :)

Cieszą oczy i podniebienie :)

Kruche Rybki :)


Składniki:

  • 200g miękkiego masła
  • 300g mąki pszennej
  • 2 żółtka
  • 5 łyżek cukru (najlepiej cukru pudru)
  • ew. łyżka kakao

 

+ 4 kostki czekolady białej, groszki na oczy i flamastry spożywcze (lub lukry w tubkach)

 

Z podanych składników zagniatamy ciasto i schładzamy przez 30 min w lodówce. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na cienki placek. Wycinamy foremką kształt rybki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Radełkiem możemy zrobić 3 fale przed ogonem rybek. Pieczemy w temp 190st aż nabiorą ładnego koloru. Studzimy.

Białą czekoladę rozpuszczamy i przyklejamy na nią groszki jako oczy. Czarnym flamastrem rysujemy kropeczki, a lukrami ozdabiamy wgłębienia, które zrobiliśmy radełkiem.

Smacznego :)

 

Kruche Rybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak