Kotleciki z jaj i sera.
Kotleciki z jaj i sera.
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo,
1 jajko surowe,
2 łyżki natki pietruszki świeżej
6 łyżek bułki tartej Prymat
sól
pieprz czarny Prymat do smaku,
olej do smażenia,
3 łyżki sera ementalera lub gouda
Sposób wykonania;
Jajka ugotowane obieramy i zgniatamy dokładnie widelcem.
Dodajemy do nich surowe jajko , starty na tarce jarzynowej o grubych oczkach ser oraz posiekaną natkę pietruszki.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodajemy 2 łyżki bułki tartej.
Mieszamy.
Formujemy masę w kształt małych kotlecików.
Obtaczamy w pozostałej bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podajemy z ogórkiem kiszonym lub surówką.
Delikatne w smaku. Polecam szczególnie dla małych dzieci.
Smacznego.