Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z jaj i sera.

Kolejna propozycja niskokalorycznego dania,które zaspokoi głód nie jednego z nas. Kotleciki z jaj i sera zyskały sobie sympatię moich dzieci i rodzinki. Warto urozmaicać naszą kuchnie o takie zwykłe niezwykłe propozycje.

                          Kotleciki z jaj i sera.

 

             Kotleciki z jaj i sera.


Składniki:

    4 jajka ugotowane na twardo,
    1 jajko surowe,
    2 łyżki natki  pietruszki świeżej
    6 łyżek bułki tartej Prymat
    sól 

pieprz czarny Prymat  do smaku,
    olej do smażenia,
    3 łyżki sera ementalera lub gouda

 


Kotleciki z jaj i sera.


Sposób wykonania;


Jajka ugotowane obieramy i zgniatamy  dokładnie widelcem.
Dodajemy  do nich surowe jajko , starty  na tarce jarzynowej o grubych oczkach ser  oraz posiekaną natkę pietruszki.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dodajemy 2 łyżki bułki tartej.

Mieszamy.

Formujemy masę w kształt małych kotlecików.

Obtaczamy w pozostałej bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podajemy z ogórkiem kiszonym lub surówką.

 

 

Kotleciki z jaj i sera.


Delikatne w smaku. Polecam szczególnie dla małych dzieci.

Smacznego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak