Kotleciki z fasoli dla każdego

Opublikowano: 30.11.2012
Autor: IZABELA29
Kotleciki z fasoli dla każdego
Takie nietypowe kotleciki zjedzą zarówno dorośli jak i dzieci. W diecie niskokalorycznej zastąpią tłustego schabowego.

 

Kotleciki z fasoli


Kotleciki z fasoli dla każdego


Składniki:
 2 puszki fasoli konserwowej czerwonej,
    4 łyżki natki pietruszki świeżej,
    sól ziołowa Prymat do smaku,
    pieprz czarny ziarnisty Prymat  do smaku,
    1 jajko,
    olej do smażenia
    3 łyżki
mąki tortowej

 

       Kotleciki z fasoli dla każdego

 


Fasolę odcedzamy od zalewy, przelewamy wodą na sicie.
Miksujemy następnie ją 
blenderem na papkę .
Dodajemy natkę pietruszki i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem Prymat i solą ziołową Prymat do smaku.
Kształtujemy kotleciki o średnicy około 8 cm.
Maczamy  je w roztrzepanym jajku, a następnie  obtaczamy w mące.
Smażymy do lekkiego zarumienienia z obu stron.


Kotleciki z fasoli dla każdego

 

                                             Kotleciki z fasoli dla każdego


Takie niecodzienne smaki i do nich można się przyzwyczaić. Fasolowe kotleciki jako danie wegetarian.

Śmiało możemy podać je z gotowanymi ziemniakami.

Wtedy nasz obiad będzie na pewno mniej kaloryczny ale zarówno smaczny.

prymat