Kotleciki z fasoli
Składniki:
2 puszki fasoli konserwowej czerwonej,
4 łyżki natki pietruszki świeżej,
sól ziołowa Prymat do smaku,
pieprz czarny ziarnisty Prymat do smaku,
1 jajko,
olej do smażenia
3 łyżki mąki tortowej
Fasolę odcedzamy od zalewy, przelewamy wodą na sicie.
Miksujemy następnie ją blenderem na papkę .
Dodajemy natkę pietruszki i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem Prymat i solą ziołową Prymat do smaku.
Kształtujemy kotleciki o średnicy około 8 cm.
Maczamy je w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczamy w mące.
Smażymy do lekkiego zarumienienia z obu stron.
Takie niecodzienne smaki i do nich można się przyzwyczaić. Fasolowe kotleciki jako danie wegetarian.
Śmiało możemy podać je z gotowanymi ziemniakami.
Wtedy nasz obiad będzie na pewno mniej kaloryczny ale zarówno smaczny.