Koreczki mięsne w pomidorze.
Składniki:
5 pomidorów małej wielkości,
400 g mięsa mielonego wieprzowo wołowego,
1 cebula biała,
1 marchewka,
1 jajko,
kucharek do smaku,
pieprz czarny Prymat do smaku,
olej do smażenia,
3 łyżki bułki tartej Prymat,
3 ogórki konserwowe Smak
Sposób wykonania;
Mięso łączymy z startą na drobnych oczkach marchewką ,drobno pokrojoną cebulą ,jajkiem i bułką tartą .
Doprawiamy do smaku Kucharkiem i pierzem.
Mieszamy dokładnie na jednolitą masę.
Kształtujemy małe kulki wielkości orzecha włoskiego.
Lekko spłaszczamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Pomidory kroimy na pół i wydrążamy miąższ.
Szykujemy szpatułki lub wykałaczki.
Składamy koreczki.
Nabijamy jedna kulkę mięsna ,nakładamy plaster ogórka i znów kulkę mięsną.
Wkładamy do miseczki z pomidora.
Podajemy jako przystawka.
Prawda, że proste. ? Poprosimy o pomoc dzieci pewnie chętnie nam pomogą .
Smacznego .