Koreczki mięsne w pomidorze.

Opublikowano: 13.03.2013
Autor: IZABELA29
Koreczki mięsne w pomidorze.
smaczna przekąska na przyjęcie domowe. Każdy potrafi zrobić i zachwycić swoich gości.

                   

 
Koreczki mięsne w pomidorze.




             


Składniki:

 5  pomidorów małej wielkości,
    400 g mięsa mielonego wieprzowo wołowego,
    1 cebula biała,
    1 marchewka,
    1 jajko,
    kucharek do smaku,
    pieprz czarny Prymat do smaku,
    olej do smażenia,
    3 łyżki bułki tartej Prymat,
    3  ogórki konserwowe Smak



Sposób wykonania;


 
Mięso łączymy z startą na drobnych oczkach marchewką ,drobno pokrojoną cebulą ,jajkiem i bułką tartą .
Doprawiamy do smaku Kucharkiem i pierzem.
Mieszamy dokładnie na jednolitą masę. 



Kształtujemy małe kulki wielkości orzecha włoskiego.
Lekko spłaszczamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju. 




Pomidory kroimy na pół i wydrążamy miąższ.
Szykujemy szpatułki lub wykałaczki.



 
Składamy koreczki.
Nabijamy jedna kulkę mięsna ,nakładamy plaster ogórka i znów kulkę mięsną.
Wkładamy do miseczki z pomidora.





 
Podajemy jako przystawka.

 

Prawda, że proste. ?  Poprosimy o pomoc dzieci pewnie chętnie nam pomogą .


 Smacznego .

prymat