Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

Pierwszy raz robiłam te ciasteczka, a przecież są tak popularne i chyba każdy je zna. Pyszne! Takie mięciutkie, delikatne i nie przesuszone (a to bardzo często spotykam u tych sklepowych...). Godne polecenia!

Kokosanki


Składniki:

  • 2 małe jajka + białko
  • 250g wiórków kokosowych
  • 100g cukru
  • 75g masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Piekarnik nagrzewamy do ok 170st.

Masło rozpuszczamy i studzimy.

Jajka, białko i cukier miksujemy na jsną, puszystą masę.

Mąkę mieszamy z proszkiem, wiórkami i dodajemy do masy. Łączymy ze sobą i w palcach formujemy kuleczki, wykładamy je na blaszkę posmarowaną masłem/margaryną i posypaną mąką.

Pieczemy około 15-20 minut.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak