Karkówka w musztardzie

Opublikowano: 15.03.2013
Autor: IZABELA29
Karkówka w musztardzie
Karkówka pieczona czy w sosie to takie mięsko ,za którym moje dzieci przepadają . Robiąc ją w musztardzie miałam obawy czy zostanie zjedzona.

               Karkówka w musztardzie

 

Karkówka w musztardzie

Do jej przygotowania potrzebujemy tylko 3 produktów.:

 


2 kg karkówki

1 łyżke soli

100 g musztrady starofrancuskiej.

 

 

                      Sposób wykonania:

Kakrówke myjemy,osuszamy ręcznikami papierowymi.

Do naczynia żaroodpornego na dno wysypujemy sól.

Kładziemy na nia mięso.


Karkówka w musztardzie

Smarujemy dokładnie je musztarda starofrancuską .

 

Karkówka w musztardzie


Pieczemy 2 godziny w temp 200 stopni.

Po upieczeniu kroimy w 2 cm plastry.

 

Karkówka w musztardzie

Doskonała jako dodatek do ziemników lub jako przystawka np. z dipami.

 

smacznego !!!

prymat