Jeden przepis a tak wiele propozycji

Przepis na Piernik z serem .
- Ciasto ;
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2,5 szkl. mai tortowej
- 1,5 szkl.cukru
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- 1 słoiczek/300 g dżemu sliwkowego
- 4 jajka
- 3 łyzki kakao
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej.
- masa serowa to :
- 50 dag sera trzykrotnie zmielonego
- 2 łyzki proszku budyniowego
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 125 g roztopionej margaryny
- 4 jajka
- Tu ciasto Mulatek (nazwa wymyślone przeze mnie) w wwersji z kremem karpatkowym
- Składniki na ciasto łączymy ze sobą i wylewamy na dużą blache . Zółtka ucieramy z cukrem pudrem ,dodajemy ser ,proszek budyniowy i łączymy delikatnie na koniec z ubitymi białkami .Pieczemy w 180* C przez 1 godzinę .Polewamy polewą czekoladową .
Przepis jest bardzo łatwy .Nigdy nie wyjdzie nam zakalec ,którego się obawiamy przy pierwszym pieczeniu ciasta. Ja wypróbowałam ten przepis już na trzy sposoby i za każdym razem ciasto niby to samo ale inne .Podstawowa wersja jest z dodatkiem masy serowej ,druga wymyślona przeze mnie to z dodatkiem masy makowej ,a trzecia wersja to przełożony kremem karpatkowym .Każda wersja smaczna i godna polecenia.
Wersja z makiem .W całości maku nie widac w smaku można go dopiero wyczuc.