Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane po polsku

Czas do świat szybko zleci. Menu jak co roku powinno być wyjątkowe a dania smaczne. Warto je zmieniać by nie popaść w monotonię.

Jajka faszerowane po polsku





Składniki;

9 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
50 g sera żółtego startego na drobnych oczkach
szczypta  soli
czarny pieprz do smaku
bazylia otarta
olej do smażenia
bułka tarta do obtaczania jajek.



Sposób wykonania:


Ugotowanego jajka studzimy.
Ostrym nożem przecinamy w poprzek uważając by zniszczyć  skorupki.
Małą łyżeczką wyciągamy żółtka i białka do miseczki.
Dodajemy surowe jajko, bazylię oraz starty ser.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Masą jajeczną napełniamy połówki skorupek lekko dociskamy.
Obtaczamy w bułce tartej, nadmiar strzepujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Układamy jajka masą do spodu i smażymy 8 minut na złoty kolor.




Jajka faszerowane po polsku




Wyjmujemy na ręcznik papierowy by odsaczyć z nadmiaru tłuszczu.

Jajka faszerowane po polsku

IZABELA29 22.03.2013 08:05
a ja nigdy nie robiłam i dopiero zaczęłam:)
caralajna 22.03.2013 07:54
takie jajka jadłam w dzieciństwie, nie wiem dlaczego już takich w domu nie robimy, bo fajne są :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak