Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granat, nie granatowy

Granaty od jakiegos czasu mozna kupic w Polsce i maja wielu zwolennikow, ale nie kazdy wie jak sie z nimi obchodzic. Widzialam w pewnym hotelu , jak ktos probowal ugryzc granat , jak jablko.Nastepnie wykrzywiony krzyczal do swoich wspoltowarzyszy, zeby tego nie jedli, bo gorzkie jak..................... Dlatego, chce Panstwu pokazac \"jak ,to sie robi\"

Granaty ,rzeczywiscie z daleka przypominaja jablka... w moim koszyczku sa wymieszane.
Przed rozlupaniem ich, nalezy je umyc i przepolowic. Nastepnie polowke granatu kladziemy na lewej dloni , tak aby wypukla strona byla zwrocona do gory i uderzamy w nia np.raczka od drewnianej lyzki, tak dlugo, az wszystkie ziarenka znajda sie w misce.




Granat, nie granatowy



Granat, nie granatowy



Miska juz pelna ziarenek, Granat, nie granatowy




teraz, wystarczy nalozyc w male porcyjki i zajadac .
Sa smakosze, ktorzy jedza bez zadnych dodatkow, ale mozna np.posypac cukrem i skropic woda z geranium.




Granat, nie granatowy



Smacznego !

SyMiki 29.10.2011 15:32
jJa także lubię granata bez żadnych dodatków. Żeby był słodki należy dotknąć granata, jak środek \"strzela\" to znaczy,że jest dojrzały i pyszny
Barbara40 27.10.2011 16:58
Bernadetto,masz racje, ze granaty potrafia byc bardzo kwasne, tez mi sie zdarzylo trafic na takie, po prostu byly za wczesnie zerwane. Najlepiej granaty , no i wszelkie owoce jesc , jak sie jest u \"zrodla\", wtedy tak smakuja , jak trzeba.
BernadettaP 27.10.2011 11:51
Ja najbardziej lubię same, ale pod warunkiem, że są słodkie. Niestety w tym roku ciężko takowe dostać i od kwasu twarz się aż wykrzywia :-P
BernadettaP 27.10.2011 11:51
Ja najbardziej lubię same, ale pod warunkiem, że są słodkie. Niestety w tym roku ciężko takowe dostać i od kwasu twarz się aż wykrzywia :-P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak