Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

Składniki: 1 puszka pomidorów 2 papryki czerwone 1 duży ogórek 1 cebula 3 ząbki czosnku ½ litra bulionu oliwa sól do smaku pieprz Cayenne ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki bazylia ½ łyżeczki cząber ½ łyżeczki ocet winny z czerwonego wina świeża natka pietruszki 1 duża bagietka masło czosnkowe -1 łyżka masła 2 ząbki czosnku   Wykonanie: Cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory i gotujemy przez chwilę.

Składniki:

1 puszka pomidorów

2 papryki czerwone

1 duży ogórek

1 cebula

3 ząbki czosnku

½ litra bulionu

oliwa

sól do smaku

pieprz Cayenne ½ łyżeczki

oregano ½ łyżeczki

bazylia ½ łyżeczki

cząber ½ łyżeczki

ocet winny z czerwonego wina

świeża natka pietruszki

1 duża bagietka

masło czosnkowe -1 łyżka masła 2 ząbki czosnku

 

Wykonanie:

Cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory i gotujemy przez chwilę. Przyprawiamy bazylią, oregano, cząbrem,  solą. Gdy ostygnie wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę oraz ogórka  (nie gotujemy). Teraz wszystko blendujemy , dolewamy  bulionu i całość mieszamy.

Bagietkę kroimy w talarki grubości ok. 1 cm. Smarujemy przygotowanym masłem czosnkowym i pieczemy w piekarniku w 180 st do czasu aż ładnie się zarumienią.

 

Zupę podajemy na zimno z grzankami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak