Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza kawowa z kremem tiramisu

Składniki na beze: 4 białka szczypta soli 200g cukru 2 łyżki cappuccino (ja użyłam orzechowego) 1 łyżka octu   Wykonanie: Białka ubijamy z szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy ocet oraz cappuccino mieszamy. Tortownicę o śr. 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy białka. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni po czym przestawiamy na 120 stopni i pieczemy przez 2 godziny. Po tym czasie wyłączamy i uchylamy piekarnik. Bezę wy

Składniki na beze:

4 białka

szczypta soli

200g cukru

2 łyżki cappuccino (ja użyłam orzechowego)

1 łyżka octu

 

Wykonanie:

Białka ubijamy z szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy ocet oraz cappuccino mieszamy. Tortownicę o śr. 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy białka. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni po czym przestawiamy na 120 stopni i pieczemy przez 2 godziny. Po tym czasie wyłączamy i uchylamy piekarnik. Bezę wyciągamy stamtąd dopiero gdy całkowicie się wystudzi.

 

Składniki na krem:

 serek mascarpone 250g

 śmietana 30% 250 ml

1 łyżka cukru pudru

 

kakao

 

Wykonanie:

 

Śmietanę ubijamy na sztywno. Dosładzamy cukrem pudrem-mieszamy. Dodajemy serek mascarpone i jeszcze chwilę miksujemy na jednolity krem.

 

Na bezę nakładamy krem i posypujemy kakao.

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak