Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w pomidorach z kiełbaską

Składniki: 1 puszka pomidorów krojonych 500 g fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku oliwa świeża bazylia papryka czerwona 3-4 kiełbaski szczypior z młodej cebuli sól pieprz   Wykonanie: Pomidory podsmażamy przez chwilkę na niewielkiej ilości oliwy. Dodajemy pokrojoną fasolkę (na kawałki ok. 3 cm) i solimy (ok.1 łyżeczka). Dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż fasolka będzie miękka ( mi to zajęło 30 min.). W tym czasie na innej patelni podsmażamy pokrojone ki

Składniki:

1 puszka pomidorów krojonych

500 g fasolki szparagowej

2 ząbki czosnku

oliwa

świeża bazylia

papryka czerwona

3-4 kiełbaski

szczypior z młodej cebuli

sól

pieprz

 

Wykonanie:

Pomidory podsmażamy przez chwilkę na niewielkiej ilości oliwy. Dodajemy pokrojoną fasolkę (na kawałki ok. 3 cm) i solimy (ok.1 łyżeczka). Dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż fasolka będzie miękka ( mi to zajęło 30 min.). W tym czasie na innej patelni podsmażamy pokrojone kiełbaski wsypujemy do nich posiekany szczypior i jeszcze chwilkę smażymy. Kiedy fasolka będzie już miękka dokładamy do niej pokrojoną w kostkę paprykę i dalej dusimy. Po 5 min dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną bazylię. Teraz mieszamy razem kiełbaskę z fasolką, doprawiamy pieprzem. Ja zapiekałam to jeszcze w piekarniku nagrzanym do 200 st w naczyniu ceramicznym przez 15 min.(ale nie jest to konieczne)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak