Dyniowy puszek z karmelem

Składniki na formę o śr 20cm:
- 200g pure z dyni
- 100g miękkiego masła
- 1/2 szklanki cukru
- 3 jajka
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 200g przesianej mąki
W miseczce ucieramy miękkie masło z cukrem. Gdy otrzymana masa będzie jasna i gładka, dodajemy jajka i ponownie miksujemy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie łączymy. Na końcu dodajemy pure dyniowe, miksujemy krótko i przekładamy do formy.
Pieczemy w temp 185 stopni do "suchego patyczka".
Dodatkowo:
- 3 łyżki masy krówkowej
- duża garść orzechów włoskich- zmielić niezbyt drobno
Ostudzone ciasto smarujemy masą krówkową i posypujemy orzechami.
Zaparzamy cappuccino i cieszymy się chwilą :)