Domowe mrożonki na święta

Bardzo czasochłonne dania typu krokiety , paszteciki i pierogi warto przygotować już teraz , gdy mamy więcej wolnego czasu aby w dzień świąt wyjąć gotowe porcję do usmażenia , upieczenia lub ugotowania.
Pojemniczki z mrożonkami należy stosownie opisać z rodzajem dania oraz ilością sztuk aby bez problemu móc je rozróżnić.
Mrożonki są dla mnie idealnym rozwiązaniem ponieważ lada dzień na świecie pojawi się nowy członek rodziny.
Z dzidziusiem na rękach nie była bym w stanie przygotować tylu pyszności a tak mam pewność że rodzina i goście dostaną tradycyjne , świąteczne i najważniejsze domowe , pyszne dania.
Naleśników przygotowuję dwa rodzaje.
Jedne z kapustą i grzybami na dzień Wigilii zaś drugie z mięsem na kolejne dwa dni świat.
Rozmrożone obtaczam w jajkach , bułce tartej i na świeżo smażę krokiety podając na stół.
Z pierogami jest bardzo podobnie ,zamrażam surowe lub już ugotowane.
Moja rodzina je uwielbia więc także staram się przygotować parę smaków farszu , oczywiście obowiązkowo jednymi z nich są z dużą ilością leśnych grzybów i kapusty.
Pierożki smakują wyśmienicie ugotowane , polane smażoną cebulą ze skwarkami lub bez oraz odsmażone na smalcu.
Paszteciki polecam odgrzać w piekarniku a nikt nie zorientuje się że były mrożone , podać z czerwonym czystym barszczem do picia.