Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dekoratornia. Odsłona trzecia.

Odrobina klasyki i dobrego smaku.

Zapraszam dziś do spróbowania swoich sił w złożeniu kieszonki na sztućce. Szczerze mówiąc, mimo, że próbowałam wielu serwetkowych wariantów , ten właśnie stał się moim ulubionym. Nie jest to może wyszukany kształt, nie jest piekielnie trudny w złożeniu, ale urzekł mnie właśnie swoją prostotą i elegancją. Jest to chyba przykład na to, że to, co najprostsze, jest też najbardziej efektowne. Warto też nasze serwetki udekorować małymi kwiatuszkami, a z pewnością dodadzą im one nieco więcej uroku. Zapewniam, że w takiej kieszonce każdy komplet sztućców będzie czuł się wyjątkowy:)

 

 

Dekoratornia. Odsłona trzecia.

 

1. Serwetkę składamy na połowę.

 

Dekoratornia. Odsłona trzecia.

 

2. Składamy ponownie na pół i odwracamy tak, by serwetka otwierała się w prawym górnym rogu.

 

Dekoratornia. Odsłona trzecia.

 

3. Pierwszą warstwę zawijamy na zewnątrz i mocno dociskamy.

 

Dekoratornia. Odsłona trzecia.

 

4. Podobnie postępujemy z kolejnymi 2 warstwami, przy czym każda następna jest o "1 zawinięcie" krótsza - mają być obok siebie.

 

Dekoratornia. Odsłona trzecia.

 

Dekoratornia. Odsłona trzecia.

 

5. Serwetkę odwracamy.


Dekoratornia. Odsłona trzecia.

 

6. Zaginamy 1/3 serwetki od strony prawej do lewej. Mocno dociskamy.

 

Dekoratornia. Odsłona trzecia.

 

7. Podobnie zakładamy "lewą część" i mocno dociskamy serwetkę.

 

Dekoratornia. Odsłona trzecia.

 

8. Odwracamy, wkładamy sztućce i ewentualnie ozdabiamy kwiatuszkami.

 

Dekoratornia. Odsłona trzecia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak