Czeskie buchty z nadzieniem

Składniki:
- 500g mąki
- 20g drożdży
- 270-300 ml mleka
- 60g masła, roztopionego
- 1 małe jajko
- 5 łyżek cukru
- 1/4 łyżeczki soli
- Nadzienie, masło do posmarowania, puder do posypania
Zrobić rozczyn z drożdży, niewielkiej ilości mleka i cukru,odrobiny mąki.
Jajko roztrzepać z pozostałym mlekiem i cukrem.
Połączyć razem składniki i wyrobić ciasto.
Odstawić do wyrośnięcia.
Po tym czasie krótko wyrobić i podzielić na 50-gramowe części. Do środka każdej włożyć nadzienie ( krem czekoladowy, karmel, konfitura,czekolada...) i uformować bułeczkę.
Układać w przygotowanej tortownicy (posmarowanej masłem i podypanej mąką) blisko siebie.
Odstawić do napuszenia. Przed pieczeniem posmarować jajkiem.
Piec około 25 min. w temp. 180o
Smacznego :)