Czekoladki z mleka w proszku

Składniki:
- 11 czubatych (!) łyżek mleka w proszku*
- 8 łyżek mleka zwykłego, płynego
- 2 łyżki cukru pudru (lub do smaku)
- ew. szczypta barwnika
W płynnym mleku rozrabiamy mleko w proszku i cukier. Dokładnie mieszamy, aż powstanie gładka masa. Jeśli chcemy mieć kolorowe czekoladki to kilka łyżek masy przekładamy do małego pojemniczka, dodajemy tam barwnik i ponownie mieszamy. Ważne by masa była gęsta.
Do przygotowanych mini papilotek lub silikonowej foremki na lód nakładamy masę. Wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin.
* ja niestety nie wzięłam czubatych łyżek a płaskie, więc moje czekoladki nie chciały "trzymać" kształtu. Co prawda przechowywałam je w zamrażarce i wyciągałam przed samym zjedzeniem, ale gdybym dodała więcej mleka w proszku to byłyby twardsze.