Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Masło z cukrem i cukrem waniliowym ucieramy na puszysty krem, następnie dodajemy po 1 jajku cały czas miksując.
Mieszamy suche składniki (mąki, proszek do pieczenia).
Do utartej masy dodajemy w dwóch turach suche składniki i śmietankę. Mieszamy szpatułką tylko do połączenia składników.
Blaszkę (ja użyłam prostokątnej 20x31cm - może być ciut większa/mniejsza) smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto.
Owoce jeśli są mrożone rozmrażamy, kroimy na mniejsze kawałki, układamy na ciasto.
Mieszamy składniki na kruszonkę, palcami lub łyżeczką. Posypujemy ciasto.
Ciasto pieczemy w 175 stopniach ok 45-55 minut do tzw. suchego patyczka. Jeszcze gorące posypujemy cukrem pudrem.