Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z owocami i kruszonką

Deser jest idealny na weekendowy chill, piknik czy też grilla, zaspokoi podniebienia i jestem przekonana, że sprawi uśmiech na twarzy każdemu :)

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Masło z cukrem i cukrem waniliowym ucieramy na puszysty krem, następnie dodajemy po 1 jajku cały czas miksując.

Mieszamy suche składniki (mąki, proszek do pieczenia).

Do utartej masy dodajemy w dwóch turach suche składniki i śmietankę. Mieszamy szpatułką tylko do połączenia składników.

Blaszkę (ja użyłam prostokątnej 20x31cm - może być ciut większa/mniejsza) smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto.

Owoce jeśli są mrożone rozmrażamy, kroimy na mniejsze kawałki, układamy na ciasto.

Mieszamy składniki na kruszonkę, palcami lub łyżeczką. Posypujemy ciasto.

Ciasto pieczemy w 175 stopniach ok 45-55 minut do tzw. suchego patyczka. Jeszcze gorące posypujemy cukrem pudrem. 

 

KORAL 04.10.2016 13:00
Mam pytanie, skoro jest w aktualnościach to rozumię że cukier waniliowy nie jest reklamą tego producenta ? Pytam bo już od dawna myślę o nakręceniu filmiku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak