Ciasto ucierane - Cappuccino

Opublikowano: 15.09.2016
Autor: wedith1
Ciasto ucierane - Cappuccino
Ciasto jest pyszne, puszyste, z aromatem cappuccino oraz cudownie karmelową, słodziutką polewą. Możecie go przygotować na każdą okazję!

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej (przynajmniej 1 h)

Masło i cukier utrzeć na puszysty krem, następnie dodawać po 1 jajku, miksować do połączenia. Następnie dodać rozpuszczone cappuccino, połączyć.

Suche składniki wymieszać, przesiać, dodać do masy. Wymieszać szpatułką tylko do połączenia składników.

Blaszkę (wymiary 20x31cm - może być ciut większa/mniejsza) posmarować masłem/margaryną, wyłożyć papier od pieczenia i masę, równomiernie rozłożyć.

Piec w 180 stopniach 35 minut.

Polewa:
Czekoladę (ja użyłam karmelowej), masło i mleko roztopić w kąpieli wodnej lub... mikrofali, następnie dodać cukier puder, mieszać aż masa będzie gładka. Rozlać po jeszcze ciepłym cieście, odstawić do zastygnięcia. 

 

 

 

prymat