Ciasto ucierane - Cappuccino

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej (przynajmniej 1 h)
Masło i cukier utrzeć na puszysty krem, następnie dodawać po 1 jajku, miksować do połączenia. Następnie dodać rozpuszczone cappuccino, połączyć.
Suche składniki wymieszać, przesiać, dodać do masy. Wymieszać szpatułką tylko do połączenia składników.
Blaszkę (wymiary 20x31cm - może być ciut większa/mniejsza) posmarować masłem/margaryną, wyłożyć papier od pieczenia i masę, równomiernie rozłożyć.
Piec w 180 stopniach 35 minut.
Polewa:
Czekoladę (ja użyłam karmelowej), masło i mleko roztopić w kąpieli wodnej lub... mikrofali, następnie dodać cukier puder, mieszać aż masa będzie gładka. Rozlać po jeszcze ciepłym cieście, odstawić do zastygnięcia.