Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cake pops piernikowe

Prawdziwa ozdoba stołu, takie trufle w wersji XXL :D

Cake pops piernikowe


Składniki:

  • 200g pierników bez nadzienia
  • ok. 150g nutelli
  • szczypta cynamonu
  • około 100g mielonych orzechów laskowych
  • 100g polewy czekoladowej
  • posypka, orzeszki...




Pierniczki mielimy w blenderze, dodajemy nutellę, cynamon, orzechy i wyrabiamy tak, by masa była zwarta i nie kruszyła się. Formujemy duże kule (u mnie 9 sztuk), nadziewamy na patyczki do szaszłyków i schładzamy w lodówce.

Polewę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, maczamy w niej cake popsy, a następnie obtaczamy je w posypce, orzeszkach i odstawiamy do zastygnięcia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak