Składniki:
- 450 g mąki pszennej
- 1 łyżka cukru
- 1,5 łyżeczki soli
- 15 g drożdży świeżych
- 200 g jogurtu naturalnego
- 1/2 szkl mleka
- 1 jajko
- 60 g masła
- 2 łyżeczki pasty curry zielonej
W ciepłym mleku rozpuścić drożdże i cukier. Do miski wsypać ponad połowę mąki, dodać resztę składników i zagnieść ciasto, stopniowo dosypując pozostałą mąkę. Przykryć ściereczką i pozostawić do podwojenia objętości (około 1,5 h).
Wyrośnięte ciasto podzielić na 10-12 równych kawałków, uformować bułeczki. Kłaść na blaszce oprószonej mąką, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na 40 minut.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180ºC, przez 20 - 25 minut.