Brązowe pieczarki w zalewie octowej
- 1 kg pieczarek brązowych
- 2 jajka
- Bułka tarta i
- Mąka pszenna do panierowania pieczarek
- olej do smażenia
ZALEWA
- 1/2 szklanki octu
- 4 łyżki cukru kryształu
- 2 łyżki oleju uniwersalnego
- 1 łyżka Kucharka
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
- 1/2 łyżki soli
- 1 litr wody
Kupujemy oto takie fajne brązowe pieczarki.
Nie obieramy ich ,bo po swoja brązową skórką są białe ,więc je tylko dobrze myjemy.
Delikatnie usuwamy brud z ogonków. Szykujemy 3 talerze.
Do jednego wbijamy jajka, do drugiego wsypujemy bułkę tartą ,a do trzeciego mąkę .
Chłodzimy 12 godzin.