Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananella błonnikowa

"CHUDNIEMY SMACZNIE!" cz.21 Zdrowsza wersja nutelli :)

Bananella błonnikowa


Składniki:

  • 3 duże, dojrzałe banany
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • 50 g czekolady mlecznej
  • 2 spore łyżeczki błonnika kakaowego

 

Banany obieramy, kroimy w plasterki, wkładamy do garnka. Zasypujemy cukrem, skrapiamy sokiem, wstawiamy na gaz i mieszamy, by się nie przypaliły. Dusimy tak z 5 minut aż staną się miękkie. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy startą drobno czekoladę i błonnik. Mieszamy aż konsystencja będzie jednolita. Możemy dosłodzić lub dodać szczyptę cynamonu.

I gotowe!

 

Bananella błonnikowa

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak