Wraz z emisją kolejnych odcinków programu Doradca Smaku zachęcamy Was do gotowania i odkrywania swoich smaków. Zainspirujcie się przepisami i zdobądźcie sprzęt do kuchni lub elegancką zastawę.
V turę konkursu ogłosiliśmy TUTAJ
Wybraliśmy kolejnego Laureata po 6 tygodniu z Doradcą Smaku: 2milutka za pomysł na "Sernik miętowy" inspirowany przepisem z programu "Doradca Smaku III, odc. 19: Sernik na zimno z owocowym sosem". Bardzo spodobało nam się pomysł połączenia mięty z granatem w tak tradycyjnym daniu jakim jest sernik.
Bardzo dziękujemy za wszystkie zgłoszenia użytkowników - otrzymujemy bardzo ciekawe propozycje inspirowane programem, niestety nie jesteśmy w stanie nagrodzić wszystkich użytkowników w danej turze. Czekamy na Wasze zgłoszenia!
Co należy zrobić by wziąć udział w kolejnej turze konkursu?
Konkurs trwa od 26.01.2015 do 30.04.2015. W tym czasie zainspirowani przepisami z programu "Doradca Smaku" możecie wysyłać nam swoje zgłoszenia konkursowe. Zgłoszenie konkursowe powinno być inspiracją przepisu z programu z danego tygodnia.
Doradca Smaku wybierze po 1 najciekawszej inspiracji z danego tygodnia emisji programu. Poszczególne tury tygodniowe wraz z przepisami wchodzącymi w skład tury ogłaszane będą na bieżąco na stronie DoradcaSmaku.pl.
Przepisy powinny zostać dodane do serwisu już po rozpoczęciu emisji odcinków - czyli zgłoszeniem nie może być przepis istniejący w serwisie przed rozpoczęciem emisji programu.
Zgłoszeniem konkursowym nie może być również taki sam przepis, ani ten sam przepis w innej formie podania jak przepis z programu. Przepis z programu powinien być inspiracją – to znaczy, że Uczestnik musi użyć przynajmniej kilka takich samych składników wykorzystanych w programie, ale finalny efekt potrawy musi się różnić.
Zgłoszenie konkursowe powinno nawiązywać do programu w danym tygodniu.
Zwycięzca otrzymuje 3 500 punktów na nagrody.
Zgodnie z Regulaminem w czasie trwania Konkursu wybierzemy 12 Laureatów, a więc każdy uczestnik może zostać Laureatem jednorazowo.
W tym tygodniu czekamy na Wasze inspiracje z 6 tygodnia. Jeśli zainspirował Was quiche ze szpinakiem i boczkiem, może macie dla nas alternatywną wersję połączenia szpinaku z boczkiem? Jeśli smakowała Wam zapiekanka z kalafiora i łososia pod beszamelem, czekamy na Wasze rybno-warzywne połączenia!
6 TYDZIEŃ:
Doradca Smaku III, odc. 21 Quiche ze szpinakiem i boczkiem
Doradca Smaku III, odc. 22: Indyk w sosie curry
Doradca Smaku III, odc. 23: Zapiekanka z kalafiora i łososia pod beszamelem
Doradca Smaku III, odc. 24: Orzechowa tarta z jabłkiem
Swoje zgłoszenia wysyłajcie do nas na adres [email protected]