Coraz częściej staramy się przygotowywać jedzenie domowymi metodami. Dzięki temu mamy pewność, że będzie wolne od niezdrowych dodatków i konserwantów. Ponadto nic nie smakuje tak dobrze, gdy mamy pewność, z czego i jak zostało zrobione. Już nie tylko domowe dania obiadowe czy słodkości, ale także wędliny są tym, co przygotowujemy samodzielnie. Udowadnia to Maridka19 we Wpisie Tygodnia.
Przekonacie się, że przygotowywanie domowych wędlin nie jest wcale trudne. Nie wymaga także użycia wielu składników ani skomplikowanej i wieloetapowej receptury. Warto pokusić się o samodzielne przyrządzenie mięsnych przysmaków, choćby po to, aby przekonać się, na czym polega różnica w smaku pomiędzy tym, co wychodzi spod naszych rąk, a tym, co nabywamy zwykle w sklepie.
Przepisów na przyrządzenie domowych wędlin jest wiele, lecz rozpocząć polecamy od tego, który proponuje Maridka19.
Domowe wędliny autorstwa Maridka19
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300 punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i ''smacznie'', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.
Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.