Pora na pomidora

Dane Instytutu Ekonomiko Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z 2010 pokazują, że Polska zajmuje dopiero na 10 miejsce pod względem spożycia warzyw oraz niechlubne przedostatnie w spożyciu owoców. Wśród warzyw najpopularniejsze na polskich stołach są pomidory, ogórki, kapusta i marchew. Jeżeli już jemy owoce to najczęściej wybieramy jabłka, cytrusy oraz banany.
Nie zapominajmy także o polskich owocowo- warzywnych przetworach. Marka Smak do przygotowania swoich produktów wykorzystuje wyłącznie surowce dokładnie zbadane przez zakładowe laboratorium. Daje to gwarancję najwyższej jakości przetworów. Warto więc podnosić nasze narodowe statystyki zajadając się doskonałymi sałatkami, buraczkami, pieczarkami i wieloma innymi.
Kampania „ Pora na pomidora” jest doskonałą okazją, aby przypominać o tym, jak smaczne i zdrowe są nasze warzywa. Informacje na temat genezy powstania kampanii, zasad przechowywania i przygotowywania warzyw oraz owoców, a także sprawdzania jakości oferowanych produktów znajdziecie na oficjalnej stronie: www.bezpiecznewarzywa.pl
Komentarze (1)