Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

15.02.2017 12:10

Macie sposób lub radę na wykorzystanie plastrów żółtego sera, które zbyt szybko wysychają? Nawet oddychające pojemniki u mnie się nie sprawdzają, a szkoda wyrzucać....

Odpowiedzi (46)

Habibi

Zadanych pytań: 690

15.02.2017 14:29

...sorki za przejęzyczenie ;) Możesz go stopniowo mielić i zbierać w odpowiednim pojemniczku w zamrażarce, dokładając stopniowo różne gatunki.

halina17

Zadanych pytań: 271

15.02.2017 14:48

Włożyć taki ser do bardzo zimnego mleka , w zależności od grubości sera plasterki czy w kawałku od 1 godz do kilku , kilkunastu godzin . Ser jest jak świeży.

Janina

Zadanych pytań: 159

15.02.2017 16:58

Możesz zamrozić albo zużyć do zapiekanek lub pizzy;))

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

15.02.2017 18:33

uzyj do zapiekanki

adelajda

Zadanych pytań: 234

15.02.2017 18:40

Kupuję po parę plasterków.... najczęściej zjadamy w krótkim czasie :)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

15.02.2017 18:59

ja daję do pesto

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

15.02.2017 20:04

możesz odświeżyć wkładając do mleka ale prościej do zapiekanki czy pizzy..

anka1988

Zadanych pytań: 25

15.02.2017 20:28

ja użyłabym do zapiekanek, pizzy, mrozić nie mroziłam więc nie pomogę.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

15.02.2017 21:26

Taki ser daj do zapiekanki, tostów, pizzy, owiń nim parówkę i zapiecz, naleśników wytrawnych, kotletów z serem.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

15.02.2017 21:45

zawsze mam w domu zapas sera żółtego(różne rodzaje) ponieważ go uwielbiamy.nie zdarzyło mi się aby wysychał. jak kupię np kilogramowe opakowanie to mrożę go po kilka plastrów(w woreczkach) . zainwestuj też w dobre pojemniki do przechowywania (nie chce tu pisać firm). koszt może dość wysoki jednak opłaca się zainwestować aby nie marnować jedzenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak