Jabłka w karmelu

Jabłka w karmelu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłek

    6 dużych
  • masła

    2 łyżki
  • cukru

    2/3 szkalnki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka starannie wydrążyć. Foremkę do zapiekanek posmarować masłem, ułożyć w niej jabłka i wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. Z cukru i szklanki wody ugotować karmel i zalać nim jabłka. Piec jeszcze ok. 15 min. Podawać na gorąco.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SylwiaMagdaSabin

23.12.2011 13:37
rewelka

SylwiaMagdaSabin

23.12.2011 13:36
rewelka

jasiek

28.06.2011 15:13
mniam

Krzysztof42

26.06.2011 17:28
smaczne

Monika192

13.11.2010 10:52
polecam

iwona332

25.09.2010 09:50
super

agata1722

04.08.2010 14:43
mniam

malenkaaa_85

20.05.2010 23:25
Pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat