Zupa Cebulowa

Zupa Cebulowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebuli

    0,5 kg
  • łyżka masła

    1
  • litr rosołu z kostki

    1
  • startego żółtego sera

    10 dkg
  • kromek pieczywa przennego

    8
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Cebulę dodać do gotującego się rosołu. Dołożyć masło, pieprz i sól.
Gotować przez 30 minut.
Pieczywo pokroić w kostkę i opiec na patelni aż lekko zbrązowieją (uzyskamy w ten sposób grzanki).
Zupę podawać gorącą. Wsypać do każdej czarki łyżkę stratego żółtego sera i dodać garść grzanek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

accee

14.01.2011 22:17
Jutro zrobię:)

lukoszek88

07.12.2010 19:02
Lubie cebulową

RenataZ-et

27.09.2010 13:11
Muszę wypróbować przepis

marzencia2007

26.09.2010 18:57
ja tez taka robię :)

wojtek10_89

27.08.2010 08:59
robie identyczną

cukiereczek

01.08.2010 08:08
Zupa super

Kate131

25.05.2010 11:18
muszę wyprobowac

iwa643

23.05.2010 08:07
nigdy nie robiłam

Jolanta41

19.05.2010 11:39
Nie smażyć tej cebuli?

mehia

18.05.2010 08:28
wcześniej robiłam \"z paczki\" . teraz zrobię sama całą :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat