Grzyby z jajkiem

Grzyby z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzybów leśnych

    15 sztuk
  • masła

    1 łyżka
  • cebuli

    1 sztuka
  • jajek

    5 sztuk
  • śmietany

    0,5 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obrać, umyć i pokroić razem z nóżkami. Na patelni rozgrzać masło wrzucić przygotowane grzyby. Oprószyć solą, przesmażyć ok 10-15 minut cały czas mieszając. Podczas smażenia wytworzy się sos. Gdyby było go zbyt dużo można go odlać. Dodać drobno pokrojoną cebulę, śmietanę. Oprószyć pieprzem i wbić jajka. Przemieszać i smażyć do ścięcia jajek wg uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

24.10.2010 11:16
Uwielbiam je i już czuję zapach.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat