Ostrygowe żeberka

Ostrygowe żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberek

    70 dag
  • sosu ostrygowego

    100 ml
  • cebule szalotki

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: sos ostrygowy wymieszać z przeciśniętymi przez praskę szalotkami, 2 łyżeczkami przyprawy do żeberek oraz solą i mielonym czarnym pieprzem.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Podzielone na porcje przełożyć do szklanego naczynia. Zalać przygotowaną marynatą, przykryć folią do żywności i odstawić na dobę w chłodne miejsce. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, które następnie należy umieścić w rękawie do pieczenia. Piec około godziny w temperaturze 180ºC. Pod koniec pieczenia rękaw rozciąć nożycami, aby żeberka nabrały ładnego koloru. Smacznego:)

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

21.04.2012 07:49
wspaniałe

angelika14

07.07.2011 10:47
jeszcze takich nie jadłam

Baska Kaska

16.05.2011 16:31
super

RenataZ-et

15.03.2011 20:05
Fantastyczne!

cichor

31.08.2010 10:48
ale pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat