Ziemniaki faszerowane szpinakiem

Ziemniaki faszerowane szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dużych ziemniaków

    8 szt
  • mrożonego szpinaku

    1 op
  • żółtego sera

    30 dag
  • masła

    5 dag
  • duże ząbki czosnku

    2
  • śmietany

    100 ml
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, odcedzamy i studzimy. Obieramy, przekrawamy na pół. Łyżką wydrążymy miąższ,pozostawiając ścinki grubości ok 1 cm.Na patelnię wkładamy szpinaki dusimy aż odparuje. Dodajemy łyżkę masła,przyprawy,rozdrobniony czosneki starty ser . Połówki ziemniaków napełniamy masą.Resztę masła siekamy z czosnkiem i układamy na ziemniakach.Zapiekamy 10 min w gorącym piekarniku. Przed podaniem polewamy śmietaną/

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mala

06.04.2011 15:51
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat