biszkopt orzechowy lub migdałowy

biszkopt orzechowy lub migdałowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 5 jaj

  • niecała szkl. cukru

  • 1 i 1\\2 skl. zmielonych orzechów

  • 1 łyzeczka proszku

  • 1 torebka cukru waniliowego

  • odrobina alkocholu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ubić pianę zbiałek, do której dodajemy cukier,cukier waniliowy, alkochol i dalej ubijamy jak na bezy. Do takiej lśniącej masy dodajemy żółtka i dosypujemy stopniowo mąkę, orzechy, całość lekko mieszając pieczemy ok 30 min w temp najpierw 160 póżniej zwiększamy do 180 st.

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pigila

05.12.2010 21:07
pychotka

Babciagramolka

04.12.2010 09:00
Na biszkopcie orzechowym moja Mama robi tort czekoladowy- doskonały pomysł.

Pati8

24.11.2010 10:34
biszkoptu orzechowego jeszcze nie jadłam...

radosna29

15.11.2010 19:25
rewleacyjny przepis

iwona332

14.09.2010 15:30
mniam

buksiak12

31.08.2010 14:51
fajny przepis

Dorota71

31.08.2010 14:10
super

Emilia22

31.08.2010 13:01
ciekawy przepis

Emilia22

31.08.2010 13:01
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat