Śledź marynowany w sosie majonezowo-śmietanowym

Śledź marynowany w sosie majonezowo-śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 płaty śledzia marynowanego,½ szklanki pokrojonych w plasterki marynowanych pieczarek

  • ½ marynowanej papryki,1 duży korniszon,3 łyżki majonezu,3 łyżki śmietany kwaśnej – gęstej

  • pieprz mielony,cukier,2 łyżki usiekanej natki pietruszki,½ łyżeczki musztardy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledzia pokroić w paseczki , paprykę również , korniszona w pól plasterki. Zmieszać majonez z e śmietaną i musztardą. Połączyć śledzia, pieczarki, paprykę, korniszona, natkę pietruszki i sos. Wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i cukrem .

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat