Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krem śmietankowy
Biszkopt
dżem jagodowy

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec z jagodami

Biszkopt:
6jajek
cukier puder 15dag
mąka tortowa niepełna szklanka
mąka ziemniaczana łyżka
łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać żółtka i powoli wmieszać pianę z białek. Ciasto podzielić na trzy części (lub upiec jeden biszkopt i przekroić go na trzy - cięższe zadanie). Biszkopt upiec w prodiżu prostokątnym (lub w keksówce w piekarniku, w 180stopniach).

Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu (mleko i masło). Blaty biszkoptu smarować kolejno dżemem i kremem. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 19.08.2012 17:48
świetne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak