Śledź marynowany w oleju estragonowym :

Śledź marynowany w oleju estragonowym :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 20 dag małych śledzi ( filety ) w occie

  • 20 sztuk oliwek

  • łyżeczki mielonego pieprzu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledziki zwinąć jak rolmopsy .Ułożyć ściśle w pojemniczku . Zalać olejem estragonowym . Posypać po wierzchu mielonym pieprzem . Zostawić zakryte przez 2 dni. Po tym czasie nadają się do podania .Podawać odsączone z oleju . Zwinięte w rulonik , obłożone oliwkami .
Jeśli nie mamy oleju estragonowego , możemy zrobić go dodając do butelki z dobrym olejem słonecznikowym lub oliwy z oliwek świeży lub suszony estragon . Po tygodniu olej jest już aromatyzowany .

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

30.08.2010 09:59
pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat