Kasza z warzywami

Kasza z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szkl. kaszy gryczanej jasnej, nie palonej

    1
  • szkl. pokrojonej w słupki albo startej włoszczyzny (marchew, seler, pietruszka, por - może być mrożona)

    1
  • łyżki masła

    2
  • łyżeczka proszku grzybowego

    1
  • pęczka natki pietruszki

    1/2
  • łyżeczki soli

    1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę opłukać i dokładnie osączyć. Cebulę obrać, posiekać drobno. W garnku rozpuścić masło, dodać cebulę i warzywa, chwilę podsmażyć, do lekkiego zrumienienia. Dodać kaszę, wymieszać i smażyć jeszcze chwilę. Następnie wlać 1,5 szkl. gorącej wody, dodać sól o proszek grzybowy. Dusić na małym ogniu ok. 30 min. aż kasza wchłonie cały płyn i zmięknie. Przed podaniem wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Podawać jako dodatek do mięs i warzyw, ale smakuje doskonale również sama z surówką.

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

15.09.2011 00:12
zdrowa kasza

Jaheira11

19.08.2011 22:58
często taką robię

Agnieszka/picola

05.06.2011 22:22
super

Rogalik

23.05.2011 17:14
smaczne

Halusia

21.05.2011 05:59
Świetnie wygląda!

jasiek

15.05.2011 12:10
dodał bym jakiś sosik i super

Adamorek

22.03.2011 16:17
zdrowe

irenka

26.01.2011 15:20
robię podobnie

eli_555

05.12.2010 21:57
apetycznie wygląda

noculos

26.06.2010 19:23
Smaczne i pożywne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat